Weer en klimaat Riga

Vele reizigers hebben Letland het paradijs op aarde genoemd, omdat het geen aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, vernietigende tornado’s, verwoestende overstromingen, strenge winters, b randende hitte, extreme droogte kent. En deze mensen hebben inderdaad gelijk want Letland ligt in de gematigde klimaatzone en de weersomstandigheden worden beïnvloed door de nabijheid van de Oostzee. Het weer en klimaat Riga is mild en vochtig, zonder ext reme temperatuurschommelingen.

Riga kent vier seizoenen; winter, lente, zomer en herfst die het weer en klimaat Riga beïnvloeden.

De zomers in Riga

In de zomer wordt het weer en klimaat Riga beïnvloed door bewolking en een gemiddelde temperatuur van ongeve er 18 ° C in juli. Zomers in Letland duren van juni tot augustus en zijn dus kort. Juli is de warmste maand, de temperatuur kan soms 35 graden bereiken, maar de gemiddelde temperatuur ligt rond de 19 graden Celsius. De zomers in Riga zijn zonnig, maar niet zo heet dat het oncomfortabel wordt. Het weer en klimaat Riga in de zomer is dus ideaal te noemen voor een bezoek aan Riga.

De winters in Riga

Het weer en klimaat Riga in de winter staan voor; donker en koud, met gemiddelde temperaturen van rond de -2 ° C in januari. In de winter kan er veel sneeuw vallen. Pluizige sneeuw, heldere zonneschijn zonder vrieskou . De winters in Riga zijn meestal vanaf medio december en blijvende tot half maart. De winters duren lang.
De lentes in Riga

De lente in Riga begint soms al op het einde van februari. De natuur begint meestal te ontwaken in maart als de eerste trekvogels terugkeren naar Letland en struiken en bloemen bloeien in de bossen. In het voorjaar kan het warme en zonnige weer plotseling veranderen door arctisc he luchtmassa’s, waardoor er een sterke daling van de temperatuur kan voorkomen en zelfs sneeuw kan vallen. Bovendien moet worden opgemerkt dat in Riga veel vorst kan optreden, zelfs tot midden juni!

De herfst in Riga

Het weer en klimaat Riga in de herfst is bijzonder spectaculair, omdat de boomtoppen zijn gekleurd in de kleuren rood en geel en de uitgestrekte bossen veel visuele genot brengen met de verscheidenheid aan kleuren, terwijl trekvogels weer gaan vliegen naar warme landen. Het regent vaak in de herfst.

Kortom; het weer en klimaat Riga is veranderlijk en daardoor uitdagend om te ervaren. Bezoek Riga.