Sint Jakobs Kerk Riga

Sint Jakobs Kerk Riga

De toren van de Sint Jakobs Kerk in Riga

St. Jakobs kerk Riga is een zeer belangrijk gebouw in Riga’s culturele en historische omgeving. De kathedraal is een architectonisch monument . Deze bijzondere St. Jakob Kerk , ook wel bekend als St. James Church , is één van de oudste kerken in Riga en is geb ouwd in gotische en romaanse stijlen. De St. Jacob kerk is gelegen in het hart van de oude stad van Riga , op het mooie plein van Klostera Street. De geschiedenis van deze kerk wordt weerspiegeld door alle hoeken , details en versieringen van het gebouw. H et is een prachtige kerk om te bezoeken tijdens je verblijf in Riga.

Wat maakt de Sint Jakobs Kerk Riga zo bijzonder?

De mooie gotische toren van de Sint Jakobs Kerk Riga en de drie gebrandschilderde ramen versierd met motieven van bladeren en bessen, de groene torenspits , prachtige klok en legendarische bel, zijn de moeite waard om te bekijken. Ondanks dat de Sint Jakobs Kerk vrij klein is ( totale lengte is ongeveer 50 meter ), is de St. Jakobskerk Riga het enige gebouw in Riga met een gotische spits e n de torenspits heeft een unieke eigenschap. Het mechanisme van de kerkklok bevindt zich namelijk buiten de toren onder het kleine dak.
St. Jakobs Kerk Riga heeft een aangenaam en gezellige interieur. Niet zo sierlijke als sommige andere kerken in Riga, m aar het is het bekijken waard. De kerk staat voor een mix van gotische en romaanse bouwstijlen en is gemaakt van rode baksteen en kalksteen . Art Nouveau motieven zijn ook aanwezig in de inrichting .

Sint Jakobs Kerk Riga

Sint Jakobs Kerk van binnen.

Sint Jakobs Kerk Riga maakt deel uit van het oude Riga UNESCO werelderfgoed. De St. Jacobs kerk Riga is een van de oudste katholieke kerken in Letland . De eerste vermelding van de kerk dateert uit 1225. Door de eeuwen heen is de kerk in vele handen geweest. Vandaag de dag, is het een rooms-katholieke kerk e n zeker de moeite waard om te onderzoeken.

De openingstijden van de Sint Jakobs Kerk Riga is; Dagelijks geopend van 07:00-17:00.