Oude stad Riga

Oude stad Riga

Fotogenieke gebouwen in Oude stad Riga

De oude stad Riga is meer dan een bezoek waard. De oude stad Riga heeft een fantastische rijke historie en heeft minder dan 1 miljoen inwoners . Het is het historische en geografische centrum van Riga op de rechteroever van de Daugava. Het is een relatief klein gebied waar nog unieke monumenten van de middeleeuwse architectuur zijn te vinden die, verrassend, twee wereldoorlogen hebben overleefd.

Wat is er te zien in de oude stad Riga?

De oude stad Riga is een enorm interessant oud centrum met tal van bezienswaardigheden en gebouwen. Het is een prachtige oude stad met veel karakter en vriendelijke mensen. Je kan er heerlijk genieten van de sfeer van deze oude stad in de smalle straatjes waar unieke woningen en gebouwen zijn te vinden zoals de Riga kathedraal , St. Peter’s Church , Kathedraal St. Jacob’s waarin de zetel van de rooms-katholieke kerk zich herbergt , St. George’s Church , genaamd het White Stone Palace , de prachtige synagoge van het oude Riga , de tuin van het klooster van de Heilige Geest en nog veel meer. De afstanden zijn niet groot en alles is te bewandelen. Ook zijn er tal van banken en andere plaatsen om te stoppen en te rusten. Of wat dacht je van de mogelijkheid om met een van de vele oude trolleys of trams een ritje te maken.
En waar nog meer van genieten tijdens een bezoek aan de oude stad Riga?

Oude stad Riga

Het oude gedeelte van Riga bij nacht

Kom in de oude stad Riga ook heerlijk genieten van de wirwar aan gezellige pleintjes en straatjes, muziek, terrasjes, winkeltjes en dat allemaal in een decor van prachtige art nouveaux gebouwen. Het oude Riga is een meesterwerk van architectuur die de sfeer van oude tijden heeft weten te behouden en zich heeft aangepast aan de toeristische stroom en waar tal van comfortabele hotels , restaurants en plekken voor recreatie zijn te vinden . Je kunt er heerlijk de dag doorbrengen met het wandelen door de straten van het oude Riga , gevolgd door een fantastische maaltijd in een van de vele mooie restaurants in Riga.