Sint Pieterkerk

Sint Pieterkerk

De Sint Pieterkerk

Deze Sint Pieterkerk is een indrukwekkend en opvallend gebouw van de Riga skyline sinds de Middeleeuwen. Deze kerk biedt een panoramisch uitzicht over de stad en is gewoon een must voor iedereen om te bezoeken tijdens een reis naar Riga.

Wat voor kerk is de Sint Pieterkerk?

De St Peters kerk (in het Lets: Pēterbaznīca) is één van de meest belangrijke en mooie gotische kerken in Riga en de Baltische staten. De kerk werd voor het eerst genoemd in 1209 en het diende als ontmoetingsplaats.

Het was een katholieke kerk tot 1523, daarna werd het een Lutherse kerk. De St Peters kerk kreeg zijn huidige uiterlijk tijdens de verschillende eeuwen. De toren van de kerk werd meerdere malen verwoest; de laatste keer brandde de toren af in 1941. Na veel verbouwingen is het nu een prachtige kerk in het midden van de stad. Vooral interessant voor een bezoek als je meer wilt leren en begrijpen over de architectuur van de Baltische staten.

Wat is voor jou als toerist interessant aan de Sint Pieterkerk?

Je kunt ervoor kiezen om een snelle blik in de Sint Pieterkerk te werpen of een grote tour te nemen, waarbij de toren zit inbegrepen. Je betaalt 5 LVL. Je kunt dan gebruik maken van een lift tot een hoogte van 72m, waar een uitkijkplatform is vanwaar je een spectaculair uitzicht kunt hebben over Riga. Het is ook zeker de moeite waard om het schip van de kerk te bezoeken en het gotische interieur te bekijken. Ook kan je de kerk bezoeken als er een foto-expositie wordt gehouden of om van een concert te genieten.
De St Peters kerk is erkend door de Verenigde Naties voor onderwijs, wetenschap en cultuur als een World Heritage Site. Het is ook een symbool van Riga zelf en het ligt naast de rivier de Daugava. Dit is echt een belangrijkste attractie voor iedereen, bewoners en toeristen.