Zeevaartmuseum

Zeevaartmuseum

Veel miniatuurschepen in het Zeevaartmuseum

Het zeevaartmuseum in Riga heeft de naam; Museum of Riga’s History and Navigation. Het is een geweldig zeevaartmuseum om met het hele gezin even heerlijk te bezoeken en van te genieten tijdens een bezoek aan Riga. Een zeevaartmuseum vol feiten en displays waar je echt voor gedurende een flinke tijd kan ronddwalen, vooral op regenachtige dagen in Riga.

Waarom moet je het zeevaartmuseum bezoeken?

Riga werd gesticht in 1201. Sindsdien is het altijd al een stad van kooplieden, zeelieden en architectuur geweest. De stad heeft zijn aandeel in de buitenlandse heersers gehad en allen hebben hun sporen achtergelaten in de annalen van Riga en dit zeevaartmuseum is hier om je er alles over vertellen.

Het zeevaartmuseum verzamelt materialen en verzamelt informatie over de geschiedenis van Riga en de geschiedenis van de Letse navigatie. Het is gevestigd in een gebouw van Riga Dome Ensemble , dat is een architectonisch monument van de 13e eeuw. Het zeevaartmuseum heeft meerdere vestigingen, gespecialiseerd in verschillende gebieden van de stad Riga en de Letse navigatie geschiedenis.

Zeevaartmuseum

Groot schip nagemaakt tot in de kleinste details
Stap dit unieke zeevaartmuseum binnen en beklim de trap naar de eerste verdieping om tijdelijke tentoonstellingen te ontdekken uit Letland en het buitenland, evenals kunst en memorabilia uit de tijd van de eerste Letse Republiek. De tweede verdieping geeft Bronstijd artefacten en middeleeuwse bezienswaardigheden, zoals het zwaard gebruikt door Riga beul in de 16e eeuw en de gemummificeerde hand van een ongelukkige misdadiger.

Je kunt ook een kijkje nemen op de binnenplaats van de kathedraal van Riga, die ook open is voor het publiek. De opslagplaats van het zeevaartmuseum en de expositiehallen presenteren tal van unieke voorwerpen die interessant zijn om te bewonderen en zodoende meer te leren over de Letse en andere Baltische landen.