Riga Zoo

riga zoo

Giraffen in de Riga Zoo

Beleef tijdens je bezoek aan Riga een dagje in Riga Zoo. Deze dierentuin is een must om te bezoeken. Vandaag wordt Riga National Zoo vaak bezocht door natuur-en dierenliefhebbers. Hier heb je de gelegenheid om dieren te observeren van het kleinste insect tot de hoogste, lange nek eigenaar ;de giraffe.

Waarom de Riga Zoo bezoeken?

Riga Zoo is opgericht in het begin van de 20e eeuw en herbergt in totaal ongeveer 3542 dieren. Deze Riga dierentuin hee ft een groot aquarium, terrarium en tropische huizen. Riga Zoo heeft ook een aantal dieren shows die meestal plaatsvinden in het weekend.

De dierentuin is gelegen in een schilderachtige omgeving in de buurt Kisezers . Riga Zoo is gelegen op het grondgebi ed van een van de grootste parken in Riga “Mezaparks” en aan de oever van een van de grootste meren in Riga “Kisezers”. De makkelijkste manier om er te komen is aan boord van tram 11. Stap uit bij ” Mezaparks “. Bij het binnenlopen van de dierentuin word je meteen getrakteerd op het uitzicht van kleurrijke flamingo kudden en een aquarium met zeehonden .

De dierentuin van Riga wordt beschouwd als de meest verbazingwekkende en populaire dierentuin in de Baltische Staten. Een van de belangrijkste missies va n de Riga Zoo is bescherming van bedreigde diersoorten, zoals de Europese boomkikker.
Openingstijden Riga Zoo

Als je verblijft in Riga voor meer dan een dag, neem dan de kans om een kijkje te nemen in deze Riga Zoo. De dierentuin is elke dag van het jaa r geopend, behalve tijdens de 2 nationale feestdagen: 1 januari (Nieuwjaar) en 24 juni (St. Johns dag).

In de donkere wintermaanden is de dierentuin open op bepaalde dagen, zodat bezoekers kunnen kennismaken met dieren en vogels in de winter – de prachti ge sneeuwuilen , de speelse poolvossen en andere nachtdieren .

Riga zoo