Etnografisch openluchtmuseum

Etnografisch openluchtmuseum

Het 90 hectare grote museum brengt je terug naar vroeger

Op een half uur rijden van het centrum van Riga aan de oever van het meer van Jugla is een prachtig Etnografisch openluchtmuseum te vinden waar je heerlijk kunt wandelen, skiën in de winter, jezelf kunt inleven in het vroegere leven van de oude Letse boeren en vissers .

Wat is het Etnografisch openluchtmuseum?

Dit Letse Etnografisch openluchtmuseum is een van de oudste en grootste openluchtmusea in Europa . Het bestaat uit 118 oude gebouwen van alle historische districten van Letland van het einde van de 17e eeuw tot in de tweede helft van de jaren 1930. Ambachtslieden laten ambachten zien uit vroegere tijden en er worden seizoensgebonden festiviteiten gevierd.

Boerderijen van de Letse boeren zijn herbouwd in dit museum . Zij herbergen een permanente tentoonstelling van huishoudelijke- en werkinstrumenten en de interieurinrichting uit die tijden. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen voor het rijke planten-en dierenleven.

Etnografisch openluchtmuseum

Er zijn ook molens te vinden in het Etnografisch openluchtmuseum

Maak deze trip naar dit Etnografisch openluchtmuseum en je zult beloond worden met bijna 90 hectare van het leven zoals het vroeger in Letland was. Boerderijen, molens, vissersdorpjes, kerken en andere historische gebouwen zijn naar deze plek verplaatst en worden op deze manier bewaard voor het nageslacht. Het is zeer aangenaam heerlijk te kuieren tussen de bomen door en de vele houten structuren vol karakter, traditie en geschiedenis te bewonderen.
Wil je zien hoe de Letten leefden in het verleden? Bezoek dit Etnografisch Openluchtmuseum en geniet van de verbazingwekkende geschiedenis en cultuur. Meer dan 100.000 mensen komen om de schoonheid van dit Letse Etnografisch Openluchtmuseum te bezoeken. Behoor jij tot de volgende 100.000?

Hoe het Etnografisch museum bereiken?

Het Etnografisch openluchtmuseum is bereikbaar met bus nr. 1, 19 en 28 , je moet dan uitstappen bij de halte ” Openluchtmuseum ” ( ” Brīvdabas muzejs ” ) of met de tram No.6 en dan uitstappen bij de laatste halte .